tér
TERÁPIÁK
TERAPEUTÁK
MEGKÖZELÍTÉS
LINKGYŰJTEMÉNY

dr. Gyomlai Éva

Kiképző pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

Reumatológus orvosból lettem először pszichoteraputa szakorvos, majd kiképző pszichoanalitikus. Sajátélményű terápiát adhatok leendő pszichoanalitikusoknak, analitikus terapeutáknak csakúgy, mint a klinikai szakképzésben illetve az EGO Klinika képzésében résztvevőknek. A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület alapszemináriumi képzésében oktatok.

Gyakran kapcsolati (kötődési) nehézségekkel, önértékelési problémákkal, szorongással, pánikzavarral, teljesítmény szorongással fordulnak hozzám. A fiatal felnőtteknek a szülőkről való leválás, a szakma- és párválasztás, az idősebbeknek a veszteségek feldolgozása, a gyerekek elengedése okozhat nehézséget. Nem könnyű saját utunkat megtalálni, párkapcsolatot működtetni, stabil önértékelésre szert tenni. A gyerekkorban átélt kisebb-nagyobb érzelmi hiányok, veszteségek, traumák tudattalanul akadályozhatják közeli kapcsolatainkat, képességeink és lehetőségeink kiaknázását.

Elsősorban feltáró terápiákat végzek, ahol egy bizalmi kapcsolatban a klienssel együtt fedezzük fel, milyen tudattalan kapcsolati minták okozzák az életében tapasztalt ismétlődő nehézségeket vagy elakadásokat. Ezeknek a mintáknak a felismerése az első lépés az érzelmi átdolgozás folyamatában. Az intellektuális megértésen túl a mögöttes érzések, motivációk, szorongások tartalmazása, feldolgozása általában hosszabb folyamatot igényel. A munka eredményeképpen azonban tartós strukturális változás várható. A pszichoanalitikus terápia nagy előnye, hogy a kliens a folyamatban belsővé teszi a tudattalannal folytatott munkát, ezáltal képessé válik arra, hogy egyedül is "megálmodja", mi zajlik benne. Emiatt a terápia végeztével is várható további változás, javulás. Az analitikusan orientált terápia heti egyszeri vagy kétszeri ülést jelent. A heti kettes terápia intenzívebb, gyorsabb változást tesz lehetővé, általában ezt ajánlom, ha van rá lehetőség.

A pszichoanalízis mély, az egész személyiséget érintő kezelési forma. Heti háromszori, négyszeri fekvő helyzetben történő kezelést jelent. A szabad asszociáció módszere lehetőséget ad arra, hogy minden problémás területet érintsünk. A konfliktusos érzések viselésének képessége megnő, a mélyben strukturális átalakulás történik. Az analízis szabadabban megélt élményeket tesz lehetővé, emiatt is ajánlom azoknak, akik képesek összetartani az életüket, de mélyebb önismeretre, nagyobb szabadságra vágynak.

Az analitikus pszichoterápia és a pszichoanalízis egy olyan önismereti út, amelyen minden ülés valami új felismerést, átélést hoz. Kicsit másképp látunk rá, másként érzünk ugyanabban a helyzetben, ami formálja viszonyulásunkat, megnyilvánulásainkat. Egy bizalmon alapuló, egyszerre szakmai és emberi kapcsolatban értjük meg és dolgozzuk át a problémás területeket.

A bejelentkezés történhet telefonon vagy e-mailben:

06 30 9540 821

eva.gyomlai@gmail.com

Honlapom a www.pszichoterapiak.net címen található.

« vissza
1137 Budapest, Katona József u. 16. VI/14.