tér
TERÁPIÁK
TERAPEUTÁK
MEGKÖZELÍTÉS
LINKGYŰJTEMÉNY

Zalka Zsolt

Orvosként pszichiáter, pszichoterapeuta végzettségem van, módszerspecifikus képzettségem a rövid dinamikus terápia.

1986 óta végzek pszichoterápiás klinikai és kutatómunkát. Dolgoztam a pécsi és berni egyetemi klinikákon, majd a szigetvári és hidegkúti pszichoterápiás osztályokon, 2003-tól a Thalassa Ház pszichoterápiás intézet alapítója és vezetője vagyok. Az intézet alapítása előtti években szervezetfejlesztési és coaching-folyamatokkal is dolgoztam. A Thalassa Házban évtizedes tapasztalatunk van a súlyosabb személyiségzavarokkal (pl. borderline) és pszichotikus állapotokkal küzdők terápiájával.
Tagja vagyok a Magyar Pszichiátriai Társaságnak és alapítója a Demokratikus Terápiás Közösségek Nemzetközi Hálózatának (INDTC), tagja tanácsadó testületének.

Magánrendelésemen felnőtt és nagykamasz kliensekkel dolgozom.

A pszichés zavarokról elsősorban érzelmi és kapcsolati problémaként gondolkodom, sikertelen megküzdési próbálkozásokként, fájdalmas és szorongató érzések elkerülésére tett kísérletként. Ily módon minden terápiában látóterünkbe kerül az eredeti környezet, a család, és a család története is.

Kiemelten fontosnak tartom a serdülők számára nyújtott segítséget és családjaiknak nyújtott konzultatív támogatást, valamint az oktatási intézményekkel való együttműködést.

elérhetőség: zalkazs@thalassahaz.hu

« vissza
1137 Budapest, Katona József u. 16. VI/14.